به گزارش گروه خبر خبرگزاری برنا، مهدی نوید ادهم دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش با اشاره به پیشنهاد محمود مهرمحمدی سرپرست دانشگاه فرهنگیان مبنی بر تغییر نام دانشگاه فرهنگیان به دانشگاه تربیت معلم، گفت: واژه تربیت معلم و دانشگاه تربیت معلم حداقل قدمتی 100 ساله در ایران دارد و یک واژه بینالمللی است؛ این در حالی است که واژه دانشگاه فرهنگیان علاوه بر اینکه واژه نو ظهوری است، بینالمللی هم نیست.
وی با بیان اینکه با پیشنهاد تغییر نام دانشگاه فرهنگیان به دانشگاه تربیت معلم موافق است، افزود: نباید واژه تربیت معلم را از دست بدهیم چراکه واژه تربیت معلم ضمن اینکه پیشینه و بار معنایی خاص خودش را دارد، در سطح جهان هم یک واژه شناخته شده است به همین منظور اگر قرار باشد این تغییر نام اتفاق بیفتد ابتدا باید در شورای عالی انقلاب فرهنگی که اساسنامه دانشگاه فرهنگیان را به تصویب رسانده است بیاید و بعد نام دانشگاه فرهنگیان به دانشگاه تربیت معلم تغییر پیدا کند.
نوید ادهم در خصوص استخدام 5 هزار نیروی
صاحبخبر - به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، ورود واژگان بیگانه در دل زبان مادری پیامدهای مختلفی دارد. علاوه بر تغییر هویت زبان، تحول ذائقههای فرهنگی و هویت ملی نیز از جمله پیامدهای ورود هر زبانی به حیطه زبان ملی است، از این جهت بسیاری از کشورهای دنیا با وقوف بر این امر تلاش دارند تا آنجا که از دستشان برمیآید، از مرزهای زبان ملیشان محافظت کنند. در این میان گاه برخی از کشورها موفق میشوند که استفاده از زبان ملی را بهعنوان یک نوع ارزش در میان مردمانشان جا بیندازند، اما بهطور کلی محافظت از زبان آن هم در دنیایی که هر لحظه مرزهای میان آدمها با استفاده از فضای مجازی کمتر و کمتر میشود، کار آسانی نیست. این موضوع برای کشورهای در حال توسعه بیش از دیگران صدق میکند.
در ایران سالهاست که فرهنگستان زبان و ادب فارسی با عنایت به این ضرورت تلاش کرد تا طی دهههای گذشته برای هر یک از واژگان بیگانه که کاربرد آنها در جامعه جا افتاده است، معادل فارسی انتخاب کند. حال اینکه تا چهاندازه توانسته در این امر موفق عمل کند و واژگان مصوب تا چهاندازه توانستهاند
صاحبخبر -
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
بررسی بیش از ۳۰۰ عنوان کتاب درسی مدارس نشان میدهد که بیش از ۱۰هزار واژه غیرفارسی در آنها به کار رفته است. تاکنون فرهنگستان زبان پیشنهادهای خود را برای این واژگان به آموزش و پرورش ارائه کرده است، اما روند تغییرات بهکندی در حال اعمال است.
به گزارش انتخاب، ورود واژگان بیگانه در دل زبان مادری پیامدهای مختلفی دارد. علاوه بر تغییر هویت زبان، تحول ذائقههای فرهنگی و هویت ملی نیز از جمله پیامدهای ورود هر زبانی به حیطه زبان ملی است، از این جهت بسیاری از کشورهای دنیا با وقوف بر این امر تلاش دارند تا آنجا که از دستشان برمیآید، از مرزهای زبان ملیشان محافظت کنند. در این میان گاه برخی از کشورها موفق میشوند که استفاده از زبان ملی را بهعنوان یک نوع ارزش در میان مردمانشان جا بیندازند، اما بهطور کلی محافظت از زبان آن هم در دنیایی که هر لحظه مرزهای میان آدمها با استفاده از فضای مجازی کمتر و کمتر میشود، کار آسانی نیست. این موضوع برای کشورهای در حال توسعه بیش از دیگران صدق میکند.
در ایران
صاحبخبر - حالا در اين مطلب، تعدادي از داستانهاي 100 كلمهاي را كه شروع مشتركي را به شكلهاي گوناگون تمام كردهاند، تصوير كبوتران كاغذي حرم، تصوير زندگينامهاي در يك اينفوگرافي، تصوير جواب هشت همسفرت را انتخاب كن و كوتاه شدهي يك داستان بخش عكس از من، قصه از تو را برايتان ميآوريم.
برف مثل نقلِ بیدمشک روی سرم میبارید. از زیارت برگشته بودم و نشسته بودم روی سکوی مرمری تا مادرجون از درگاهی بیاید بیرون. یکهو زیر پایم چیزی شروع کرد به جنبیدن. چیز عجیبی داشت جلوی پایم زیر برفها تکان میخورد.
احساس کردم دارد از آن زیر اسمم را صدا میکند... كبوتري ديدم كه سرش را کج کرده و نگاهم میکند. مشتي ارزن جلوی پایم میریزم. نگاه میکند، انگار اعتماد دارد. میگویم تو که ظاهر و باطن سفیدی، دعا کن.
جیبم میلرزد. عکس بهاره روی صفحه است: «الو محسن؟ برای ستاره کلیه پیدا شده.»
ضریح برق میزند. مادرجون از دور میآید.
دریا اخلاقی
16 ساله از تهران
صاحبخبر -
اخبار مرتبط
حدادعادل: گویش های ما به شدت در معرض خطر است
بررسی یافتههای جدید مرمت گنبد سلطانیه
به گزارش ایسکانیوز و به نقل از روزنامه وقایع اتفاقیه، واژههای مصوب فرهنگستان زبان و ادب فارسی در کتابهای درسی دهم متوسطه گنجانده میشود. این خبر ششم مرداد به نقل از فرهنگستان زبان و ادب فارسی منتشر شده است و به موجب آن، کتابهای تازهتألیف پایه دهم دوره متوسطه از نظر کاربرد واژههای مصوب فرهنگستان زبان و ادب فارسی و جایگزینی آنها با واژههای غیرمصوب موجود در کتابهای درسی در دستور کار قرار گرفته است. این طرح، دستور و ابلاغیه لازمالاجرای ریاستجمهوری است که مسئولیت پیگیری آن با سازمان بازرسی کشور است و باید مصوبات فرهنگستان ادب فارسی در کتابهای درسی وارد شود و کلیه اصطلاحات غیرفارسی (لاتین، انگلیسی و...) که در فرهنگستان معادل مصوب دارند، از کتابها حذف و مصوب فرهنگستان جایگزین آنها شود. این تغییرات امسال در پایه دهم اتفاق میافتد و در سالهای بعد در دیگر پایهها نیز اجرائی میشود. دفتر تألیف کتابهای
صاحبخبر -
آفتابنیوز :
این خبر ششم مرداد به نقل از فرهنگستان زبان و ادب فارسی منتشر شده است و به موجب آن، کتابهای تازهتألیف پایه دهم دوره متوسطه از نظر کاربرد واژههای مصوب فرهنگستان زبان و ادب فارسی و جایگزینی آنها با واژههای غیرمصوب موجود در کتابهای درسی در دستور کار قرار گرفته است.
به گزارش آفتابنیوز، این طرح، دستور و ابلاغیه لازمالاجرای ریاستجمهوری است که مسئولیت پیگیری آن با سازمان بازرسی کشور است و باید مصوبات فرهنگستان ادب فارسی در کتابهای درسی وارد شود و کلیه اصطلاحات غیرفارسی (لاتین، انگلیسی و...) که در فرهنگستان معادل مصوب دارند، از کتابها حذف و مصوب فرهنگستان جایگزین آنها شود. این تغییرات امسال در پایه دهم اتفاق میافتد و در سالهای بعد در دیگر پایهها نیز اجرائی میشود. دفتر تألیف کتابهای درسی ابتدایی و متوسطه نظری نیز تأیید کرده است که کتابها بعد از ارسال به چاپخانه برگشت داده شده تا اصلاحات برای جایگزینی واژگان صورت گیرد. تاکنون کتابهای فارسی، ریاضی و آمار، هندسه، زیستشناسی و ریاضی (رشته
صاحبخبر - به گزارش گروه آموزش و پرورش خبرگزاری فارس، طرح ملی کتابخوانی از برنامههای کمیته کودک و نوجوان ستاد دهه فجر انقلاب اسلامی است که از 16 بهمن آغاز شده و تا 11 اسفند 1395 در مدارس ابتدایی کشور اجرا میشود. در این طرح، هر مربی و یا کارشناس کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به مدت 30 دقیقه، به کتابخوانی با دانشآموزان به شکل بلندخوانی و روخوانی دانشآموزان، بلندخوانی مربی، همخوانی دانشآموزان و مربی در مدارس ابتدایی میپردازد. مربی کانون در این طرح میتواند، با استفاده از تصویرسازی، کاردستی و نوشتن خلاق، فعالیت انجامشده را مستندسازی کند و از دیگر فعالیتهای کتاب محور مراکز کانون نیز مانند شعرخوانی، معرفی کتاب، معرفی سرزمین و معرفی شخصیت در مسیر ترویج فرهنگ مطالعه، بهره ببرد. آموزگاران مدارس نیز میتوانند در صورت تمایل، کتابهایی را به شکل امانت از مراکز کانون برای فعالیت کتابخوانی دانشآموزان دریافت کنند. انتهای پیام/
به گزارش روز چهارشنبه گروه فرهنگی ایرنا از مرکز اطلاع رسانی روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، طرح ملی کتابخوانی از برنامههای کمیته کودک و نوجوان ستاد دهه فجر انقلاب اسلامی است که از شانزدهم بهمن آغاز و تا 11 اسفند 1395 در مدارس ابتدایی کشور اجرا میشود.هر مربی و یا کارشناس کانون به مدت 30 دقیقه، به کتابخوانی با دانشآموزان به شکل بلندخوانی و روخوانی دانشآموزان، بلندخوانی مربی، همخوانی دانشآموزان و مربی در مدارس ابتدایی می پردازد.مربیان کانون در این طرح می توانند با استفاده از تصویرسازی، کاردستی و نوشتن خلاق، فعالیت انجامشده را مستندسازی کرده و از دیگر فعالیتهای کتاب محور مراکز کانون پرورش فکری مانند شعرخوانی، معرفی کتاب، معرفی سرزمین و معرفی شخصیت در مسیر ترویج فرهنگ مطالعه، استفاده کنند.آموزگاران مدارس نیز میتوانند در صورت تمایل کتابهایی را به شکل امانت، از مراکز کانون برای فعالیت کتابخوانی دانش آموزان دریافت کنند.** «زمستان سبز» لیلا از تابستان آغاز شدحضور نوجوانان و دختران در جریان انقلاب اسلامی موضوع
به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از آذربایجانشرقی، به نقل از روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان، هادی یوسفزاده، مدیرکل کانون پرورش فکری
کودکان و نوجوانان آذربایجانشرقی، امروز 17 اسفندماه گفت: طرح سراسری «واژه واژه با کتاب» با
هدف ترویج فرهنگ کتابخوانی همزمان با سراسر کشور در استان با موفقیت اجرا
شد.
وی، اظهار کرد: ترویج و توسعه کتابخوانی در میان کودکان و نوجوانان، درک لذت
مطالعه گروهی و ارتقای سطح کمی و کیفی فعالیتها و برنامههای کتاب محور از
جمله اهداف طرح «واژه واژه با کتاب» بود که با موفقیت اجرا شد.
وی ادامه داد: بر اساس این طرح
مربیان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با حضور در مدارس با
دانشآموزان به اجرای فعالیت های فرهنگی و کتابخوانی پرداختند و در کنار
اجرای این فعالیت، برنامههایی همچون شعرخوانی، معرفی کتاب، بحث کتاب و
معرفی سرزمین و شخصیت نیز اجرا شد.
یوسفزاده