به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ مرتضی امیریاسفندقه دبیر علمی جشنواره ششم شعر انقلاب به همراه محمد زرویی معان اجرایی مرکز فرهنگی هنری سوره هنر، در این نشست خبری حضور داشتند.
اسفندقه محور اصلی جشنواره را بر اساس تعاریفی که در سه دهه گذشته از شعر انقلاب ارائه شده بود، تعریف کرد و گفت: شعر به طور کلی تعریف پذیر نیست اما شعر انقلاب تعریفپذیر است و این تعریف در سه دهه اخیر رنگ عوض نکرده بلکه گستردهتر شده است.
وی افزود: در دهههای نخستین با موضوع بیداری اسلامی مواجه بودیم اما الان اوضاع خاورمیانه به گونهای است که موضوع شعر انقلاب را رویاروی موضع خاص قرار میدهد بر این اساس عدالت و انسانیت یکی از محورهای جشنواره ششم بود.
وی ضمن اشاره به گستره جهانی جشنواره و مدنظر قرار دادن این بعد تصریح کرد: نگاه شعر انقلاب به دسته بندی های محتوایی شعر متفاوت است، شعر انقلاب
صاحبخبر -
رویا ابراهیمی
رویا ابراهیمی به خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) گفت: متاسفانه در کشور ما تفکیک حوزهها به درستی انجام نشده و دوستان برخی حوزهها را با حوزه دیگری اشتباه میگیرند و همین موضوع باعث سخت شدن برخی فعالیتها شده است. برای مثال هنوز تفکیک درستی بین ترانه و شعر محاوره یا شعر اجتماعی و شعر سیاسی وجود ندارد.
وی ادامه داد: در صورتیکه این مشکلات حل نشوند، در حوزه نشر به مشکلات زیادی برمیخوریم، چراکه بسیاری از شعرهای اجتماعی که تنها به نقد و بررسی رفتارهای شخصی ما انسانها میپردازند، برچسب سیاسی به خود میگیرند و برای چاپ آنها مجوزی صادر نمیشود. همین عدم تفکیک نیز در حوزه ترانه و شعر محاوره وجود دارد. مثلا خیلی از شعرهای محاوره با وجود اینکه قابلیت موزیک شدن ندارند، در حیطه ترانه طبقهبندی میشوند، در حالیکه
صاحبخبر - به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد مقدس، محمدرضا خوشباطن صبح امروز در نشست خبری اظهار داشت: تفاهمنامهای با جودو، کبدی و فوتبال داشتیم تا بتوانیم در روستاها در زمینه استعدادیابی فعالیت کنیم همچنین توافقنامه بین مدیرکل ما و مدیرکل آموزش و پرورش مبنی بر آموزش 300 هزار دختر و پسر دانشآموز امضا شد تا در روز تعطیلی مدارس که پنجشنبه است آموزش بازیهای بومی و محلی را دشته باشیم.
وی بیان کرد: با دانشگاهها نیز در زمینه آموزش بومی محلی نیز از 15 مهرماه شروع به فعالیت میپردازیم و فعالیتمان را با سپاه و بسیج آغاز کرده و با ارتش و کارگران نیز بهزودی فعالیتمان را آغاز خواهیم کرد.
رئیس هیئت ورزش روستایی و بازیهای بومی محلی استان خراسان رضوی تصریح کرد: هشت دوره مربیگری و داوری برگزار کردهایم و پنج کارگاه آموزشی در سطح استان خراسان داشتهایم.
خوشباطن گفت: برای نخستین بار در سطح کشور مسابقات بومی محلی در رده نوجوانان برگزار کردیم، این مسابقات با حدود 100 تیم از 24 شهرستان طی 22 روز برگزار گردید و تیمهای قوچان و گناباد
صاحبخبر - به گزارش خبرگزاری فارس از نیشابور مهدی علیاکبرزاده ظهر امروز در مراسم اختتامیه سی و چهارمین دوره جشنواره فرهنگی و هنری دانشآموزان دختر برگزیده سراسر کشور در اردوگاه شهید رجایی نیشابور اظهار داشت: 860 دانشآموز دختر از سرتاسر ایران طی سه روز در رشتههای مختلف فرهنگی و هنری به رقابت پرداختند که امروز نفرات برتر معرفی و تجلیل شدند. وی با اشاره به نقشآفرینی دختران در این جشنواره ادامه داد: اجرای بانوان بسیار قوی بود، شما نمونهای از کل دانشآموزان آیندهدار در عرصههای مختلف هستید و باید توانمندسازی شوید و قدرت تحلیل و بررسی خود را افزایش دهید. مدیرکل فرهنگی و هنری وزارت آموزش و پرورش ضمن اشاره به جایگاه فرهنگ و هنر در کشور و جهان تأکید کرد: اگر کار هنری از دل بیرون بیاید یقیناً در دل دیگر افراد جهان مینشیند چون زبان فرهنگ و هنر یک زبان بینالمللی است و با آن میتوان با دیگران بهراحتی ارتباط برقرار کرد. علیاکبرزاده با تأکید بر اینکه حفظ لباس سنتی وظیفه ماست گفت: مواظب باشیم لباسهای محلی خود را فراموش نکنیم،
صاحبخبر - به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، عباس قنبری شامگاه پنجشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: بسته برنامهریزی در حوزه تربیتبدنی برای چند سال در دانشگاه فرهنگیان طراحی و تدوین شد، بر اساس این بسته سال گذشته مسابقات قهرمانی با حضور 2 هزار و 500 دانشجو معلم در استان زنجان برگزار شد. وی افزود: همچنین کارگاه آموزشی ویژه اعضای هیأت علمی دانشگاه فرهنگیان در بابلسر، آمادهسازی دانشجویان برای حضور در سیزدهمین المپیادهای دانشگاههای کشور و برگزاری نخستین جشنواره ورزشهای همگانی و بازیهای بومی محلی از دیگر برنامههایی است که در حوزه تربیتبدنی طراحی و تدوین شده است. معاون دانشجویی دانشگاه فرهنگیان کشور با اشاره به اینکه این جشنوارهها مداوم و مستمر برگزار خواهد شد، تصریح کرد: طبق طراحیها برنامهریزی شده تا هر سال یک جشنواره ورزشی برگزار شود، به همین منظور یک سال، ورزشهای همگانی و بومی و محلی و یک سال ورزشهای قهرمانی برگزار میشود. قنبری در خصوص انتخاب استان اصفهان به عنوان میزبان نخستین جشنواره کشوری ورزشهای همگانی
صاحبخبر - به گزارش خبرگزاری فارس از سبزوار، غلامرضا حریری ظهر امروز در حاشیه افتتاحیه بازیهای بومی محلی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: بر اساس برنامهریزیهای صورت گرفته بازیهای بومی و محلی برای نوجوانان در 12 منطقه استان برای بانوان و آقایان برگزار میشود و شهرستانهای همجوار در رقابتهای بزرگتری شرکت میکنند. وی با بیان اینکه بازیهای «یکقل؛ دوقل»، «کلاس؛ کلاس»، «هفتسنگ»، «دالپلان» و «خروسجنگی» بهعنوان بازیهای رسمی بومی و محلی محسوب میشود، افزود: در این مسابقات بازیهای یک قل دو قل و کلاس کلاس برای بانوان روستایی و بازیهای الک دولک و خروسجنگی برای آقایان روستایی برگزار میشود. دبیر هیئت بازیهای بومی و محلی استان خراسان رضوی ادامه داد: بازیهای هفتسنگ و دالپلان نیز برای پسران و دختران مناطق شهری استان برگزارشده و امیدواریم بتوانیم با برگزاری این مسابقات در سراسر خراسان رضوی ورزشهای بومی و محلی را گسترش دهیم. حریری با بیان اینکه بازیهای بومی و محلی تا 31 مردادماه در 12 منطقه استان ادامه دارد، بیان
به گزارش خبرنگار مهر، دو کتاب تازه منتشر شده از قربان ولیئی شاعر معاصر با عنوان «زیارتنامه روح» و «موسیقی نواحی جان» با حضور زهیر توکلی و حمید رضا سلمانی از شعرا و منتقدان شعر معاصر در خبرگزاری مهرمورد بررسی قرار گرفت.
کتاب «زیارتنامه روح» یک منظومه شاعرانه بلند است که ولیئی آن را به امام رضا(ع) تقدیم کرده است و «موسیقی نواحی جان» نیز گزیده ای از تمامی اشعار ولیئی است که توسط زهیر توکلی و مبین اردستانی گردآوری شده و از سوی موسسه شهرستان ادب روانه بازار کتاب شده است.
در این نشست زهیر توکلی در سخنانی با اشاره به کتاب گزیده اشعار ولیئی گفت: من آقای دکتر را از حدود ۱۸ سال قبل میشناسم و افتخار دوستی با ایشان را دارم. با این همه وقتی میخواستم دست به انتخاب گزیده اشعار ایشان بزنم و گزیدهای از غزلیات ایشان را گردآوری کنم، برایم کار بسیار دشواری بود و نمیشد غزلی از از غزل دیگر به تمام معنی تفکیک کرد.
وی افزود: در فرهنگ ما شعر همواره چهارراه و زبان مشترک همه
صاحبخبر - به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، محمدعلی مجاهدی عصر امروز در مراسم اختتامیه کنگره «مواهب» با بیان اینکه برگزاری این جشنوارهها شعر توحیدی را از غربت دامنگیر خود بیرون میآورد، اظهار داشت: ماهیت تمامی ادیان ابراهیمی مقولههای مرتبط با توحید است و اگر توحید از ادیان حذف شود چیزی نمیماند.
دبیر شعر آیینی کشور افزود: متأسفانه فضای شعر کشور چند سالی است از این مفاهیم دورافتاده است و اکثراً گمان میکنند افکار توحیدی در قلمرو ادبیات فارسی عمر چندانی نداشته باشد یکی از بزرگترین و مهمترین قطعههای پازل موضوعی شعر آیینی ما مفاهیم توحیدی است که پرستش و نیایش و ستایش سه زیرمجموعه آن است.
وی تصریح کرد: با نگاهی گذرا به پیشینه شعر توحیدی در زبان فارسی بحث دلنشین و پرجاذبه است قبل از اسلام و قبل از بعثت از متون و آثاری که برجایمانده زرتشت دارای قطعههای منظوم نیایشی هجایی بوده است.
مجاهدی در ادامه به نمونههایی از اشعار توحیدی ادبیات کلاسیک فارسی اشاره کرد و به شعرخوانی با موضوع نیایش و دعا پرداخت.
مراسم
صاحبخبر - به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، مرتضی امیریاسفندقه دبیر علمی جشنواره ششم شعر انقلاب به همراه محمد زرویی معان اجرایی مرکز فرهنگی هنری سوره هنر، در این نشست خبری حضور داشتند. اسفندقه محور اصلی جشنواره را بر اساس تعاریفی که در سه دهه گذشته از شعر انقلاب ارائه شده بود، تعریف کرد و گفت: این دوره نیز بر اساس تعاریف همان سه دهه بنا نهاده شده است چرا که شعر انقلاب تعریفپذیر است اما این تعریف در این سه دهه اخیر رنگ عوض نکرده بلکه گستردهتر شده است. وی افزود: در دهههای نخستین با موضوع بیداری اسلامی مواجه بودیم اما الان اوضاع خاورمیانه به گونهای است که موضوع شعر انقلاب را رویاروی موضع خاص قرار میدهد بر این اساس عدالت و انسانیت یکی از محورهای جشنواره ششم بود. وی ضمن اشاره به گستره جهانی جشنواره و مدنظر قرار دادن این بعد تصریح کرد: مسئله معارف دینی و آئینی تنها یک نگاه محدود به مسائل آئینی نیست از شعر انقلاب هر انچه در ایران به عنوان آئین اعلام شده نه تنها در ایران بلکه در کره خاکی، اگر منافاتی با اصول اصلی انسانیت و
به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، مرتضی امیری اسفندقه روز شنبه در نشست خبری جشنواره بین المللی شعر انقلاب اظهار کرد: شعر انقلاب در سه دهه اخیر گسترده تر شده تا پیش از این با موضوع و موضع بیداری اسلامی روبرو بودیم اما اکنون با توجه به اوضاع خاورمیانه تعریف آن تغییر کرده است.وی با بیان اینکه تعریف عدالت و انسانیت محدود به ایران نمی شود، افزود: شعر انقلاب این دو را در گستره جهانی مد نظر دارد، در شعر انقلاب هر آنچه در ایران و کره خاکی به عنوان آیین معرفی شده و منافاتی با اصول اصلی انسانیت و مبانی الهی ندارد در این حوزه قرار می گیرد.اسفندقه با بیان اینکه نگاه معارف دینی و آیینی محدود به مسائل آیینی نیست، ادامه داد: بسیاری از آیین ها مذهبی نیستند اما ریشه در تعالیم معنوی دارند، شب یلدا نیز جزو آیین است پس شعر درباره آن نیز شعر آیینی است.دبیر علمی ششمین جشنواره شعر انقلاب اضافه کرد: در نیمه دوم دهه سوم شعر انقلاب، منظور نظر مشتاقان این بوده که شعر انقلاب از باروی بلندتر به تماشا بنشیند.به گفته وی، هر آنچه در حوزه آیین پذیرفته شده و در گستره جهانی انسانی