صاحبخبر - به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، بیست و هفتم شهریور روزی به یاد ماندنی و نامآشنا در تقویم رسمی کشورمان به حساب میآید، چراکه این روز سالروز درگذشت «سیدمحمدحسین بهجت تبریزی» مشهور به شهریار است، سالروز درگذشت این شاعر انقلابی و مردمی در تقویم رسمی ایران، به نام روز شعر و ادب فارسی نامگذاری شده است. سرزمین ایران در تمام اعصار، مهد پرورش و بالندگی شاعران و عارفان بسیاری بوده است. به جرأت میتوان گفت که این سرزمین، موعود و قبلهگاه بیشتر عارفان و سالکان در قرنهای گذشته بود. آذربایجان سرزمینی پرآوازه در عرصه فرهنگ و ادب است که از شمس تا شهریار را به عنوان ستارگانی ماندگار در ادبیات در خود جای داده و جلوهگری میکند. به روایت تاریخ، آذربایجان، محل پرورش شاعران نامی چون «قطران»، «خاقانی»، «نظامی»، «شیخ محمود شبستری»، «استاد سید محمد حسین شهریار»، «پروین اعتصامی» و یادآور جوشن اندیشهای «مولانا» و «شمس تبریزی» و ظهور اسلام شناسان برجستهای،«نظیر علامه امینی»، «علامه محمدحسین طباطبایی»، «علامه محمد تقی جعفری» و چهرههای
صاحبخبر - به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز به نقل از روابط عمومی حوزه هنری استان آذربایجان شرقی، حسن میلانی اظهار داشت: کتاب «مناقب علویه در شعر شهریار» توسط انتشارات سوره مهر در شمارگان یک هزار نسخه و در 288 صفحه در موضوع علی بن ابیطالب(ع) چاپ و منتشر گردیده است. وی با بیان اینکه کتاب فوق از جمله کتابهایی است که برای کنگره بینالمللی بزرگداشت استاد شهریار منتشر شده است، افزود: کتاب «مناقب علویه در شعر شهریار» یکی از 13 عنوان کتابی است که با محوریت شهریار، توسط حوزه هنری انقلاب اسلامی استان آذربایجان شرقی منتشر شده است. میلانی ادامه داد: در ایام برگزاری کنگره بینالمللی بزرگداشت استاد شهریار چاپ و انتشار 13 عنوان کتاب وعده داده شده بود که کتاب «مناقب علویه در شعر شهریار»، یکی از آنهاست. رئیس حوزه هنری استان آذربایجانشرقی با بیان اینکه شعرای بزرگ تاریخ اسلام در مناقب حضرت علی (ع) بسیار سخن گفتهاند، اضافه کرد: شخصیت عظیم و بزرگ مولیالموحدین علی (ع) بیشتر عاشقان طریق الیالله را به خود متوجه ساخته است و استاد شهریار در این میان از این قاعده
صاحبخبر -
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان، 27 شهریور ماه به عنوان روز ملی شعر و ادب انتخاب گردیده است. اما دلیل این انتخاب همزمانی و تقارن این روز با سالروز درگذشت محمدحسین شهریار شاعر نامدار ایرانی است. به همین مناسبت امروز کنگره بین المللی شعر و ادب پارسی برگزار خواهد شد.
"اصغر فردی" مسئول دبیرخانه بزرگداشت روز شعر و ادب فارسی در خصوص اینکه چرا روز ملی شعر و ادب به نام شهریار ثبت شد گفت: این روزها هر کشوری برای خودش مشخصه و نمادی دارد و شعر، نماد کشور ایران است. هر اتفاق یا واقعه ای در تقویم کشور ثبت شده است مانند روز بیماری ها یا روز ملی سینما و این امر می طلبید که برای شعر و ادب هم روزی در نظر گرفته شود.
وی ادامه داد: ادیبان
صاحبخبر - به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، نشست خبری کنگره روز ملی شعر و ادب_ بزرگداشت استاد شهریار صبح امروز با حضور اصغر فردی دبیر این کنگره برگزار شد. بر اساس این گزارش، فردی در این نشست ضمن اشاره به نامگذاری این روز در تقویم گفت: برای هر موضوعی، روزی در تقویم تعیین شده است، اما سالها بود که برای شعر با این همه اهمیت، روزی در تقویم تعیین نشده بود. سالها پیش زعمای قوم و کانونهای اراده تصمیم گرفتند که روزی را در تقویم به نام روز شعر و ادب فارسی ثبت کنند. چنین روزی باید حمل بر یک روز در تقویم میشد که با سالروز درگذشت یا تولد یکی از شاعران و بزرگان شعر و ادب، مقارن باشد، این در حالی بود که ما حتی برای تاریخ درگذشت برخی از شاعران بزرگ نیز با اختلاف نظر مواجهیم. چون روز دقیق درگذشت شهریار مشخص بود، روز شعر و ادب فارسی مصادف با روز بیست و هفتم شهریورماه شد. * شهریار شاعری ولایی بود که اولین سرودههایش را با مضامین دینی سرود دبیر این کنگره با بیان اینکه شعر شهریار پیش از انتخاب این روز در میان افواه جاری بود و مردم
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ مرتضی امیریاسفندقه دبیر علمی جشنواره ششم شعر انقلاب به همراه محمد زرویی معان اجرایی مرکز فرهنگی هنری سوره هنر، در این نشست خبری حضور داشتند.
اسفندقه محور اصلی جشنواره را بر اساس تعاریفی که در سه دهه گذشته از شعر انقلاب ارائه شده بود، تعریف کرد و گفت: شعر به طور کلی تعریف پذیر نیست اما شعر انقلاب تعریفپذیر است و این تعریف در سه دهه اخیر رنگ عوض نکرده بلکه گستردهتر شده است.
وی افزود: در دهههای نخستین با موضوع بیداری اسلامی مواجه بودیم اما الان اوضاع خاورمیانه به گونهای است که موضوع شعر انقلاب را رویاروی موضع خاص قرار میدهد بر این اساس عدالت و انسانیت یکی از محورهای جشنواره ششم بود.
وی ضمن اشاره به گستره جهانی جشنواره و مدنظر قرار دادن این بعد تصریح کرد: نگاه شعر انقلاب به دسته بندی های محتوایی شعر متفاوت است، شعر انقلاب
صاحبخبر -
به گزارش نصر، حسن میلانی در این مراسم گفت: فعالیت های بین المللی حوزه هنری آذربایجان شرقی در چند وقت اخیر افزایش قابل توجهی داشته است و در این عرصه هم تبریز میزبان حضور اشخاص و آثار هنرمندان کشورهای دیگر است و هم هنرمندان و آثار فرهنگی و هنری آذربایجان شرقی بیش از گذشته فرصت عرضه شدن در خارج از مرزهای کشور را پیدا کرده است.
وی دیپلماسی فرهنگی هنری را یکی از سیاست های اصولی نهاد انقلابی حوزه هنری عنوان کرد و افزود: برگزاری کنگره و اعطای نشان بین المللی شهریار در همین راستا قابل ارزیابی است.
میلانی ادامه داد: استاد شهریار حتی در زمان حیاتش نیز در عرصه جهانی شناخته شده بود و هم اکنون دامنه شناخت او در سایر کشورها به ویژه کشورهای ترک زبان بسیار گسترده است که در سایه برگزاری همین بزرگداشت ها حاصل شده و لذا می توان استاد شهریار را شاعری ملی و بین المللی دانست.
گفتنی است در شب شعر « شهریار شعر ادب» شاعرانی چون محمد سعید میرزایی از تهران، استاد محمد سلمانی شاعر از تهران، امیرحسین اللهیاری از زنجان، ودود دوستی از مراغه، صالح سجادی،
صاحبخبر -
به مناسبت سالگرد درگذشت شهریار شعر ایران «ذوالفقار شعر شیعه شهریار» تقدیم به عاشقان ولایت
شهریار وادیِ اندیشهها – غم نگارِ جانِ عاشقپیشهها
از می ناب ولایت گشته مست – دیده اسرار بلا را در الست
بادهنوش جام عشق لمیزل - شهریارِ مُلک شعری و غزل
ای به شعرت بر ولایت گشته یار – ذوالفقار شعر شیعه، شهریار
سینهات از عشق حیدر صیقلی – شعر نابت، بادۀِ سید علی
ای غزل جاری ز لبهایت چو آب – ای نگاهت سرمۀِ چشمان خواب
با تو باران مه تلاوت میکند – با تو دل با آه عادت میکند
در دیار عاشقی رسوای عشق- زندگی در شعر تو معنای عشق
زلف لیلا را تو افشان میکنی – قلب مجنون را درخشان میکنی
سایهسار بید مجنون خفتهای – ماجرای عشق لیلا گفتهای
مست جام چشمِ خَمّار ولی – شهریار وادیِ مدح علی
از لبت سید علی نوشیده عشق – در خُمِ اشعار تو جوشیده عشق
عطر نابِ شعر بارانخوردهات - با ولا تا عرش اعلی بردهات
شعر نابت ای همآغوش
صاحبخبر -
به مناسبت سالگرد درگذشت شهریار شعر ایران «ذوالفقار شعر شیعه شهریار» تقدیم به عاشقان ولایت
شهریار وادیِ اندیشهها – غم نگارِ جانِ عاشقپیشهها
از می ناب ولایت گشته مست – دیده اسرار بلا را در الست
بادهنوش جام عشق لمیزل - شهریارِ مُلک شعری و غزل
ای به شعرت بر ولایت گشته یار – ذوالفقار شعر شیعه، شهریار
سینهات از عشق حیدر صیقلی – شعر نابت، بادۀِ سید علی
ای غزل جاری ز لبهایت چو آب – ای نگاهت سرمۀِ چشمان خواب
با تو باران مه تلاوت میکند – با تو دل با آه عادت میکند
در دیار عاشقی رسوای عشق- زندگی در شعر تو معنای عشق
زلف لیلا را تو افشان میکنی – قلب مجنون را درخشان میکنی
سایهسار بید مجنون خفتهای – ماجرای عشق لیلا گفتهای
مست جام چشمِ خَمّار ولی – شهریار وادیِ مدح علی
از لبت سید علی نوشیده عشق – در خُمِ اشعار تو جوشیده عشق
عطر نابِ شعر بارانخوردهات - با ولا تا عرش اعلی بردهات
شعر نابت ای همآغوش
صاحبخبر -
به گزارش نصر، کنگره روز ملی شعر و ادب و مراسم بزرگداشت مقام استاد شهریار امروز شنبه 27 شهریور 1395 از ساعت 15:30 در تالار وحدت آغاز شد. بر اساس این گزارش، ارکستر سازهای ملی با رهبری میلاد عمرانلو قطعه «حالا چرا» از ساختههای زندهیاد روحالله خالقی را اجرا میکند. «حالا چرا» قطعهای است که خالقی بر روی شعری از «شهریار» ساخته است.
در این برنامه مهدی محقق درباره شهریار گفت: ادب کسب باید با ادب نفس یکی باشد. آنچه انسان می آموزد با آنچه خداوند در وجود او نهاده باید یکی شود و شاعران همواره به این موضوع اشاره کرده اند.
رئیس انجمن مفاخر ایران افزود: شهریار به دو زبان فارسی و آذری شعر سروده و در هر دو زبان شاعر سرآمدی بوده است به عبارتی می توان گفت شهریار در شهری بدنیا آمده و بالیده که دانشمندان بزرگی پرورش داده است و شاعران ارجمندی داشته که شهریار یکی از آنان است.
محقق، ایران را سرزمین شعر دانست و گفت: شعر و شاعری در مملکت ما همواره مورد توجه بوده است و انواع و اقسام شعر از مدح و اندرز و حماسه و مرثیه در مملکت ما رواج داشته. شهریار یکی
صاحبخبر -
به گزارش نصر به نقل از فارس، بیست و هفتم شهریور روزی به یاد ماندنی و نامآشنا در تقویم رسمی کشورمان به حساب میآید، چراکه این روز سالروز درگذشت «سیدمحمدحسین بهجت تبریزی» مشهور به شهریار است، سالروز درگذشت این شاعر انقلابی و مردمی در تقویم رسمی ایران، به نام روز شعر و ادب فارسی نامگذاری شده است.
سرزمین ایران در تمام اعصار، مهد پرورش و بالندگی شاعران و عارفان بسیاری بوده است. به جرأت میتوان گفت که این سرزمین، موعود و قبلهگاه بیشتر عارفان و سالکان در قرنهای گذشته بود.
آذربایجان سرزمینی پرآوازه در عرصه فرهنگ و ادب است که از شمس تا شهریار را به عنوان ستارگانی ماندگار در ادبیات در خود جای داده و جلوهگری میکند.
به روایت تاریخ، آذربایجان، محل پرورش شاعران نامی چون «قطران»، «خاقانی»، «نظامی»، «شیخ محمود شبستری»، «استاد سید محمد حسین شهریار»، «پروین اعتصامی» و یادآور جوشن اندیشهای «مولانا» و «شمس تبریزی» و ظهور اسلام شناسان برجستهای،«نظیر علامه امینی»، «علامه محمدحسین طباطبایی»، «علامه محمد تقی جعفری» و چهرههای