صاحبخبر -
به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، اگر چه در سالهای گذشته آلودگی شدید هوای پایتخت بیشترین توجه را به خود جلب کرده بود، اما در همین سالها وضع صوتی این کلانشهر هم چندان شرایط مناسبی نداشت. آبان ماه سال گذشته بود که اعضای شورای اسلامی شهر تهران برای مقابله با این معضل، برنامه عملیاتی کاهش آلودگی صوتی را تصویب کردند؛ اما مطابق ادعای رئیس کمیته عمران شورای شهر، تلاشهای یک سال گذشته تأثیر چندانی نداشتند و «آلودگی صوتی پایتخت در حال حاضر در وضع اضطرار قرار دارد.»
اقبال شاکری به آخرین وضع آلودگی پایتخت و اجراییشدن مصوبه صوت که آبان سال گذشته در صحن شورا به تصویب رسید، اشاره کرد و به شهروند گفت: «کمیته پایش آلودگی صوتی از زمان تصویب برنامه عملیاتی کاهش آلودگی صوتی که آبانماه سال ۹۴ بوده تاکنون دو جلسه داشته است که دو موضوع در این کمیته در حال بررسی است.»
این عضو شورای شهر ادامه داد: «تهیه دستورالعمل برای مراکز معاینه فنی برای تست آزمون صدای خودروها و بررسی موضوع تعیین حریم صوتی بزرگراهها برای اعمال در مقررات شهرسازی
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران؛ آلودگی صوتی نیز علاوه بر آلودگی هوا در کلانشهرها از جمله تهران دیده میشود اما تا چه میزان به این نوع آلودگی توجه میشود. حسین گورابی، رئیس انجمن شنوایی شناسان در این خصوص میگوید: متاسفانه به مسئله آلودگی صوتی در کشور کمتر توجه میشود و در حالیکه ورود به زندگی صنعتی و تاثیرات سود آن، مشکلات و گرفتاریهایی را برای افراد ایجاد میکند. وی افزود: تمام وسایل و ابزارهایی که ساخته میشود فرد را در معرض آلودگی صوتی قرار می دهد همچنین افرادی که در مراکز نظامی و کارخانههای صنعتی، کار میکنند نیز در معرض ابتلا به این مسئله هستند. رئیس انجمن شنوایی شناسی ادامه داد: در صورتیکه فرد صوت بالای 85 دسیبل را بیش از 8 ساعت بشنود با مشکلات کمشنوایی روبرو خواهد شد. این امواج ناخواسته یا همان آلودگی صوتی میتواند بر فعالیتهای موجودات زنده به ویژه انسان تاثیر بگذارد این مسئله حتی در گیاهان نیز دیده می شود آلودگی صوتی از میزان رشد گیاهان میکاهد فکر میکنید این مسئله بر روی انسان چه اثراتی به بار
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران؛ آلودگی صوتی نیز علاوه بر آلودگی هوا در کلانشهرها از جمله تهران دیده میشود اما تا چه میزان به این نوع آلودگی توجه میشود.
حسین گورابی، رئیس انجمن شنوایی شناسان در این خصوص میگوید: متاسفانه به مسئله آلودگی صوتی در کشور کمتر توجه میشود و در حالیکه ورود به زندگی صنعتی و تاثیرات سود آن، مشکلات و گرفتاریهایی را برای افراد ایجاد میکند.
وی افزود: تمام وسایل و ابزارهایی که ساخته میشود فرد را در معرض آلودگی صوتی قرار می دهد همچنین افرادی که در مراکز نظامی و کارخانههای صنعتی، کار میکنند نیز در معرض ابتلا به این مسئله هستند.
رئیس انجمن شنوایی شناسی ادامه داد: در صورتیکه فرد صوت بالای 85 دسیبل را بیش از 8 ساعت بشنود با مشکلات کمشنوایی روبرو خواهد شد. این امواج ناخواسته یا همان آلودگی صوتی میتواند بر فعالیتهای موجودات زنده به ویژه انسان تاثیر بگذارد این مسئله حتی در گیاهان نیز دیده می شود آلودگی صوتی از میزان رشد گیاهان میکاهد فکر میکنید این مسئله بر روی انسان چه اثراتی
به گزارش خبرنگار محیط زیست شبستان، معصومه ابتکار، معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست در مراسم راه اندازی سامانه آنلاین یکپارچه ایستگاه های پایش کیفی هوای کشور گفت: راه اندازی این سامانه در جهت تحقق یکی از برنامههای دولت برای دسترسی آزاد اطلاعات است که در خصوص وضعیت آلایندگی هوا اطلاعاتی را در اختیار عموم مردم قرار می دهند.
وی با بیان اینکه سامانه فوق با توجه به قابلیت اطلاع رسانی و به روز بودن اطلاعات نقش مهمی در تنظیم سیاست های کلان و برنامه ریزی های فردی و اجتماعی دارد، افزود: اطلاعرسانی و آگاهی کلی از کیفیت هوا می تواند در برنامه ریزی و سیاستگذاری برای بهبود کیفیت هوا مهم و ارزشمند باشد.
ابتکار با بیان اینکه پایش کیفیت هوا به ویژه در مناطق صنعتی دارای اهمیت است، خاطرنشان کرد: در سال 92 تعداد زیادی از ایستگاه های پایش کیفیت هوا غیرقابل استفاده بود و طی سه سال تمام نواقص موجود برطرف شده است و تمام ایستگاهها در حال فعالیت و پایش کیفیت هوای کشور هستند.
رییس
سیناپرس: آلودگی صوتی بر اساس محل زندگی و نوع شهر زندگی هر فردی استانداردهای معینی دارد که متاسفانه این میزان در شهرهای بزرگ ایران ۲۰ برابر حد مجاز است.
رشد بیرویه جمعیت توام با توسعه صنعتی و تكنولوژی كلان شهرها، مشكلهای عدیدهای را برای شهرنشینان به ارمغان میآورد كه آلودگی صوتی یكی از مهمترین این معضل ها است.
مشكل این نوع از آلودگی در اكثر كشورهای صنعتی به عنوان یكی از مهمترین موضوع های زیستمحیطی تلقی شده و حتی در مدیریت كلان شهرسازی، معماری داخلی مراكز بهداشتی درمانی، آموزشی و تحقیقاتی، مسكونی و تجاری و همینطور طراحی ماشین آلات صنعتی مورد توجه ویژه قرار گرفته است.
تحقیقات انجام شده نشان میدهد كه هیاهو و دغدغه های زندگی ماشینی، ناراحتی های جسمی و روحی شهروندان كلان شهرها را باعث میشود كه عوارض جسمی، روحی و روانی ناشی از سر و صدای ترافیكی در مقایسه با انواع دیگر بسیار زیانبارتر است. این مسایل باعث شده است كه جهان امروز برای مبارزه با این معضل هزینههای
صاحبخبر -
به گزارش
سایه، پیرهادی گفت: محله تهرانسر غربی در ضلع شرقی اتوبان آزادگان واقع گردیده است و در این محله و محلاتی که بافت مسکونی در مجاورت اتوبان ها و بزرگراه ها واقع گردیده، یکی از مشکلات و دغدغه های ساکنین، آلودگی صوتی و محیطی ناشی از عبور وسائط نقلیه است.
وی ادامه داد: شورایاری و شهروندان محله مذکور، خواستار اجرای دیوار صوتی از ابتدای بلوار یاس تا ابتدای خیابان شاهد می باشند، که در این قسمت بافت مسکونی و ساختمان ها در مجاورت بزرگراه آزادگان واقع گردیده است.
پیرهادی بیان داشت: دیوارهای ضد صوت یکی از روش های مؤثر کاهش آلودگی های صوتی بزرگراه ها می باشد ولیکن دیوار صوتی تنها راه مقابله با این مسئله نیست.
عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: بر اساس ضوابط مباحث 18 و19 آیین نامه مقررات ملی ساختمان، نصب شیشه های دو جداره در ساختمان های مسکونی در حال احداث شهر تهران الزامی است و مسئولیت نظارت بر حسن اجرای این امربه دوش سازمان نظام مهندسی می باشد و این سازمان مکلف است در صورت عدم کنترل ضوابط با ناظرین برخورد نماید، زیرا
سیناپرس: مدیر کل دفتر مشارکت های مردمی سازمان حفاظت از محیط زیست کشور میگوید؛ زیرپل فردیس در آزادراه تهران - کرج با ثبت 91 دسی بل آلودهترین نقطه صوتی کشور است.
این در حالی که به گفته محمد درویش 60 دسی بل حداکثر میزان آلودگی است که برای انسان قابل تحمل است و بالاتر از آن ممکن است باعث آسیب و ناراحتی شود. به گزارش ایرنا محمد درویش گفته است:« آلودگی های صوتی منشا بسیاری از بیماری های اعصاب و روان در کودکان و بررگسالان بوده و عامل پرخاشگری و کاهش آستانه صبر مردم در تعاملات اجتماعی است». همچنین نتایج چند تحقیق نشان داده ، که آلودگی صوتی در بروز بیماریهای قلبی و عروقی موثر است.
مطابق تخمین سازمان بهداشت جهانی 25 درصد موارد کاهش شنوایی در مناطق شهری و صنعتی در نتیجه آلودگی صوتی بروز میکنند.
آلودگی صوتی به شرایطی گفته میشود که امواجصوتی ناخواسته فعالیت موجودات زنده به ویژه انسان تأثیر گذاشته و میتواند عوارض متعدد جسمی و روحی و علیالخصوص اختلال در اعصاب شنوایی
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ مرتضی امیریاسفندقه دبیر علمی جشنواره ششم شعر انقلاب به همراه محمد زرویی معان اجرایی مرکز فرهنگی هنری سوره هنر، در این نشست خبری حضور داشتند.
اسفندقه محور اصلی جشنواره را بر اساس تعاریفی که در سه دهه گذشته از شعر انقلاب ارائه شده بود، تعریف کرد و گفت: شعر به طور کلی تعریف پذیر نیست اما شعر انقلاب تعریفپذیر است و این تعریف در سه دهه اخیر رنگ عوض نکرده بلکه گستردهتر شده است.
وی افزود: در دهههای نخستین با موضوع بیداری اسلامی مواجه بودیم اما الان اوضاع خاورمیانه به گونهای است که موضوع شعر انقلاب را رویاروی موضع خاص قرار میدهد بر این اساس عدالت و انسانیت یکی از محورهای جشنواره ششم بود.
وی ضمن اشاره به گستره جهانی جشنواره و مدنظر قرار دادن این بعد تصریح کرد: نگاه شعر انقلاب به دسته بندی های محتوایی شعر متفاوت است، شعر انقلاب
به گزارش ایرنا از انجمن علمی شنوائی شناسی ایران، دکتر اکرم پوربخت دانشیار دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: مونواکسیدکربن به تنهایی اثر مخرب بر سیستم شنوایی ندارد اما اگر با آلودگی صوتی ترکیب شود اثر مخربی بر سیستم شنوایی افراد در معرض از جمله پلیس های راهنمایی رانندگی که بیشتر در مکان های پر ترافیک هستند، می گذارد.وی بیان کرد: شدت صدا، (بالای 100 دسیبل) به تنهایی باعث آسیب به سیستم شنوایی می شود ولی اگر آلودگی هوا هم در کنار این ناهنجاری قرار گیرد، اثر تقویت کننده ای می گذارند که شدت مخرب بودنش بر سیستم شنوایی بیشتر می شود. این تحقیق در دانشگاه علوم پزشکی ایران انجام و ابن موضوع ثابت شده است .پوربخت اظهار کرد: مشکلات سیستم شنوایی سبب آسیب سلول های مویی شنوایی (که در واقع گیرنده اصلی صدا هستند) می شود و اگر شدت بسیار زیاد باشد می تواند عصب شنوایی و مراکز عصبی بالاتر را نیز درگیر کرده و باعث کم شنوایی فرد شود.وی گفت: مشکل دیگری که باید در سیستم بهداشتی به آن توجه شود، این است که علائم آلودگی هوا خیلی سریع بروز می کند مانند سرفه و اشک ولی آلودگی صوتی
صاحبخبر - به گزارش خبرگزاری موج از اصفهان، ابوالفضل قربانی اظهار کرد: موضوع مربوط به محیط زیست کلانشهر اصفهان حدود یک دهه است که حساس شده و همگان نسبت به این موضوع اظهار نگرانی می کنند اما اقدام موثر و شایسته ای در راستای رفع این نگرانی صورت نگرفته است. وی با بیان اینکه حتی مسائلی اتفاق افتاده که این وضعیت را بدتر کرده است، اضافه کرد: رودخانه زاینده رود یکی از عوامل تاثیرگذار در بهبود محیط زیست شهر اصفهان است که در حال حاضر این رودخانه خشک بوده و آبی در آن جریان ندارد. عضو کمیسیون حمل و نقل، محیط زیست و فناوری اطلاعات شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به اینکه تا زمانی هم که وضعیت رودخانه زاینده رود اصلاح نشود، مسائل دیگر هم به خوبی جلو نمی رود، تصریح کرد: یکی از علت های اصلی وجود آلاینده ها در فصل تابستان در اصفهان ریزگردها است. وی با تاکید بر اینکه آیا ریزگردهای داخلی منبعی غیر از بیابان های شرق و باتلاق گاوخونی دارد و آیا راهکار اصلاح این وضعیت غیر از این است که آب در بستر زاینده رود جاری شود، ادامه داد: آیا غیر از این است که از بیابان زایی در شهر